display result search
منو

افشین یداللهی

  • 26 قطعه صوتی
  • 02 پلی لیست
  • 26 پادکست

زندگی نامه

افشین یداللهی متولد دی ماه 1347 در اصفهان و بزرگ شده تهران بود. این ترانه سرا در 25 اسفند 1395 ، درگذشت .
افشین یداللهی، دکتر روان‎پزشک (متخصص اعصاب و روان) بود که با وجود علاقه به شعر و ترانه، به رشته تحصیلی‌اش وفادار مانده و معالجه بیماران را در اولویت کاری‌اش قرار داده بود.
او کار حرفه‌ای خود در ترانه‌سرایی را در سال 1376 با سرودن ترانه‌ای در باب شخصیت امام حسین(ع) شروع کرد که با آهنگ‌سازی فواد حجازی و خوانندگی خشایار اعتمادی در ارکستر سازمان صداوسیما اجرا شد.
کار دوم وی، ترانه «از فارس تا خزر» نیز با خوانندگی خشایار اعتمادی اجرا شد. وی برای بسیاری از سریال‌های ماندگار تلویزیونی ترانه سروده است که آخرین آن ساخت ترانه برای سریال معمای شاه بود که سالار عقیلی آن را خوانده است.
یداللهی همچنین با خوانندگان مطرح موسیقی ملی و پاپ در آلبوم‌های مختلف همکاری کرده است. ترانه سریال «شب دهم» ساخته حسن فتحی از معروف‌ترین ترانه‌هایی است که با آهنگ‌سازی فردین خلتعبری و صدای علیرضا قربانی شهرت یافت.

بخش ی از ترانه شناسی افشین یداللهی:
-ترانه تیتراژ سریال تبریز در مه، سالار عقیلی
-ترانه تیتراژ سریال مسیر زاینده رود، احسان خواجه امیری
-ترانه تیتراژ سریال کمربندها را ببندیم، فتحعلی اویسی
- ترانه تیتراژ سریال غریبانه، احسان خواجه امیری
-ترانه تیتراژ سریال میوه ممنوعه، احسان خواجه امیری
-ترانه تیتراژ سریال مدار صفر درجه، علیرضا قربانی
-ترانه تیتراژ سریال پول کثیف، احسان خواجه امیری
-ترانه تیتراژ سریال شب دهم، علیرضا قربانی
و ترانه های برای آخرین بار، خیال تو، غریبانه، وقتی که نباشی و... از آلبوم «برای اولین بار»، احسان خواجه امیری
- ترانه های فال، تب تلخ، رفتن از آلبوم فصل تازه، احسان خواجه امیری
- ترانه های شانس، جدایی، تمومش کنم، باور نمی کنم و... از آلبوم سلام آخر، احسان خواجه امیری
-ترانه شب نقاشی از آلبوم فقط نگاه می کنم، حامی
-ترانه شب آفتابی از آلبوم نون و دلقک، محمد اصفهانی
-ترانه طعنه از آلبوم طعنه، خشایار اعتمادی
-ترانه با من خطر کن از آلبوم با من خطر کن، علیرضا بلوری

افشین یداللهی، در سال 1380 با همکاری یغما گلرویی، سعید امیراصلانی، عباس سجادی، محمدرضا حبیبی، افشین سیاهپوش، نیلوفر لاری‌پور و... جلساتی را تحت عنوان «خانه ترانه» به صورت مستقل و وابسته به هیچ ارگانی راه‌اندازی کرد. ابتدا این جلسات در محافل دوستانه به صورت دوره‌ای برگزار می‌شد که به خواندن ترانه، نقد ترانه و جلسات کارگاهی می‌گذشت و به تدریج با هماهنگی‌هایی جلسات خانه ترانه به فرهنگسرای قانون منتقل شد و به علت افزایش تعداد شرکت کنندگان جلسات در سالن آمفی تئاتر فرهنگسرا برگزار شد. اما بهترین جلسات خانه ترانه از نظر کیفیت و کمیت در فرهنگسرای شفق برگزار شده است تا جایی که آهنگسازان مشهوری چون بابک بیات و داریوش تقی پور در آنجا حضور پیدا کردند که فرهنگسرا بعد از مدتی به دلایل نامعلومی همکاری‌اش را با خانه ترانه قطع کرد و خانه ترانه، 9 ماه را در خاموشی به سر برد تا اینکه دوباره جلسات در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام خمینی(ره) برگزار شد و بعد به ترتیب دوباره به فرهنگسرای شفق، دانشجو و... رفت و مدتی در مرکز همایش‌های شهید قندی در خیابان شریعتی و زمانی هم در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شد.
یداللهی هدف از گردهمایی خانه ترانه را این گونه عنوان کرد: «هیچ گاه ترانه جدی گرفته نشده، نقد و بررسی انجام داده نشده، ما می خواستیم بچه های علاقه مند و ترانه‌سراها دور هم جمع شوند، ترانه ها را بشنوند و از تجربیات دیگران استفاده کنند و در واقع به گردهمایی برای تبادل نظر بین ترانه سرایان تبدیل شود و خوانندگان و آهنگسازان بتوانند بدون واسطه از خود شخص ترانه سرا، ترانه ای را که علاقه مند هستند، بگیرند.»
از افشین یداللهی پنج مجموعه شعر به نام‌های «روزشمار یک عشق»، «امشب کنار غزل‌های من بخواب»، «جنون منطقی»، «حرف‌هایی که باید می‌گفتم و… تو باید می‌شنیدی» و «مشتری میکده‌ای بسته» به جا مانده است. همه ی این کتاب ها را انتشارات نگاه به چاپ و نشر رسانده است.
درگذشت:
افشین یداللهی صبح چهارشنبه 25 اسفند 1395، هنگام بازگشت از هشتگرد به تهران، بر اثر سانحه تصادف اتومبیل درگذشت.

اطلاعات تکمیلی

سایر مشخصات

از این هنرمند

گالری تصاویر

صدای موسیقی