display result search
منو

احمدعلی راغب

  • 26 قطعه صوتی
  • 02 پلی لیست
  • 26 پادکست

زندگی نامه

احمدعلی راغب، متولد سال 1323 شمسی در بندرانزلی است. وی نواساز و نوازنده تار و سه تار و عود است.
احمدعلی راغب، متولد 1323 در بندر انزلی نوازنده تار، سه تار و عود و نواساز می باشد. وی از دوران طفولیت موسیقی را با ساز دهنی شروع کرده و سپس جذب ساز سنتور می شود وی در این دوره قطعات گیلانی را با اشعاری از سروده های خود به زبان گیلکی اجرا می کرده که باعث شهرت اش در بندرانزلی شده بود.
آموزش جدی موسیقی با از کلاس تارِ یحیی نیکنواز آغاز شده و نوازندگی تار او از همین سال به شکل جدی آغاز می شود. در سال 1342 که پس از اخذ دیپلم به عنوان معلم در آموزش و پرورش رشت مشغول خدمت گردید و همزمان وارد ارکستر رادیو شد و هفته‏ ای یک تصنیف همراه با شعر برای خوانندگان رادیو گیلان آماده می‏کرد. همچنین ماهی دو بار به تهران می ‏آمد و نزد علی‏ اکبر سرخوش به فراگیری تار می‏پرداخت تا در زمینه بداهه ‏نوازی نیز تجربه کسب کند.
پس از هشت سال همکاری با رادیو و تلویزیون گیلان و ساختن چهل قطعه موسیقی با کلام و بدون کلام در سال 1350 جهت ادامه تحصیل به تهران منتقل می شود و همچنان به عنوان معلم در وزارت آموزش و پرورش خدمت اش را ادامه می دهد. پس از چندی در ارکستر سازهای ایرانی مفتاح که زیر نظر مهدی مفتاح فعالیت می کرد به عنوان آهنگساز و نوازنده عود مشغول به کار شده و آهنگ‏هایی نیز برای خوانندگان معروف آن زمان می سازد و نیز قطعات «فولکور» گیلانی بدون کلام را که در دوران جوانی کشف کرده بود با همین ارکستر اجرا و ضبط می کند.
در سال 1358 که واحد موسیقی صداو سیما منحل می شود، وی به همراه چند نوازنده دیگر و همکاری محمد گلریز مشغول ساخت و اجرای سرود در ارتباط با انقلاب شده و با پس از آشنایی با حمید سبزواری و همکاری با شهید مجید حدادعادل که در آن زمان مدیر رادیو بود، به تهیه سرودهایی همچون: «مطهری»، «نواب صفوی»، «نغمه اتحاد»، «نعمه توحید»، «مارش حرکت»،«پاسداران»، «سرودبسیج»، «خدایا خدایا»، «باز آی»، «آمریکا آمریکا»، ده ها سرود دیگر پرداخت.
پس از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نیز در زمینه موسیقی دفاع مقدس آثار بسیار زیادی را عرضه کرد که بعضی از آنها به شهرت بسیار زیادی رسید که از جمله آنها سرود «پیروزی خجسته باد» در آواز بیات ترک می‏باشد.
در سال 1359 از آموزش و پرورش به صدا و سیما منتقل شد در سال 1367 از سازمان صدا و سیما بازنشست شد ولی مجددا به عنوان کارشناس و مسئول تولید موسیقی مراکز و سرپرست واحد موسیقی مرکز رشت و عضو شورای عالی موسیقی صدا و سیما و سرپرست ارکستر سنتی شماره 2 به خدمت مشغول شد.
راغب به غیر از سه سازی که در نواختن آن تخصص دارد با سازهایی همچون پیانو، فلوت، سنتور آشنایی دارد. از حیث تعداد آثار آهنگسازی شده در سازمان صدا و سیما، احمد علی راغب پیش تاز است و او در میان همکاران به نام «مرد هزار آهنگ» مشهور است.

اطلاعات تکمیلی

سایر مشخصات

از این هنرمند

گالری تصاویر

صدای موسیقی