(ابوالفضل) فاضل نظری سال 1358 در شهر خمین، واقع در استان مرکزی، به دنیا آمد.
فاضل نظری، تحصیلات اولیه خود را در شهر خمین و خوانسار به پایان برد. او در سال 1376 برای ادامه تحصیل در رشته مدیریت به تهران رفت و پس از دریافت کارشناسی ارشد مدیریت در دانشگاه امام صادق(ع)، تحصیلات خود را تا دکترای رشته مدیریت تولید و عملیات در دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد.
دبیری سه دوره جشنواره بین المللی فیلم صد، دبیری علمی جشنواره بینالمللی شعر فجر و عضویت در شورای علمی ادبیات انقلاب فرهنگستان زبان و ادب، برخی از فعالیتهای ادبی، هنری و علمی اوست.
تاکنون از این شاعر، پنج مجموعه شعر «اقلیت»، «گریههای امپراتور»، «آنها»، «ضد» و «کتاب» را انتشارات سوره مهر به چاپ رسانده که هرکدام از این مجموعهها، به سبب استقبال فراوان، چندین بار تجدید چاپ شدهاند.
همچنین نشر مروارید «گزینه اشعار» فاضل نظری را به چاپ رسانده که این اثر نیز بارها تجدید چاپ شده است.
نظری علاوه بر ریاست حوزه هنری استان تهران، عضو شورای عالی شعر مرکز موسیقی و سرود نیز بوده و در دانشگاه نیز تدریس میکند. از او به عنوان «شاعر جریان ساز» در دهه هشتاد و همچنین پرمخاطبترین شاعر، به انتخاب مردم، تجلیل شده است. برخی آثار او در کشورهای فارسی زبان منتشر شده است. همچنین گزیده اشعار وی در دو قطع رقعی و جیبی به همراه مقدمه ای در باره غزل، به قلم او، در انتشارات مروارید منتشر شده است.
آثار:
اقلیت
گریههای امپراتور
آنها
ضد
کتاب
گزیده شعر (مروارید)
نظری با خوانندگانی چون: حجت اشرف زاده، علیرضا قربانی، مجید اخشابی، قاسم افشار و آهنگسازانی چون: محسن حسینی، مجید اخشابی و حسین شریفی و... به عنوان ترانه سرا همکاری داشته است.
غزلی از شاعر:
از باغ می برند چراغانی ات کنند
تا کاج جشن های زمستانی ات کنند
پوشانده اند صبح تو را ابرهای تار
تنها به این بهانه که بارانی ات کنند
یوسف، به این رها شدن از چاه دل مبند
این بار می برند که زندانی ات کنند
ای گل، گمان مکن به شب جشن می روی
شاید به خاک مرده ای ارزانی ات کنند
یک نقطه بیش بین رحیم و رجیم نیست
از نقطه ای بترس که شیطانی ات کنند
آب طلب نکرده همیشه مراد نیست
گاهی بهانه ایست که قربانی ات کنند