نوازنده ی تنبور ، خواننده ، مقام دان
1336 ، گهواره .
در استان کرمانشاه به دنیا آمد. او نوازندگی تنبور را از 6 سالگی آغاز کرد و در حالی که از محضر استادان تنبور منطقه ، سید ولی حسینی ، سید محمود علوی ، کاکی الله مراد حمیدی ، آمیرزا صید علی کفاشیان ، درویش علی میر درویشی و سید هاشم به طور مستقیم یا از طریق آثارشان بهره ی فراوان برد ، در ده سالگی به عنوان یک نوازنده ی تنبور شناخته می شد و در سی سالگی نواختن تمامی 72 مقام موسیقی مقامی کرمانشاه را آموخت .
علی اکبر مرادی از سال های اولیه ی دهه ی پنجاه خورشیدی زندگی حرفهای خود را با تکنوازی تنبور در اداره ی فرهنگ و هنر کرمانشاه آغاز کرد که از آن زمان تاکنون موفق به دریافت جوایز مهمی از جشنوارههای ایرانی شده است .
او در سال 1351 به همراه دوستان هنرمند خود، القاصی و خادمی اولین گروه تنبور را با نام گروه تنبور شمس در کرمانشاه تشکیل داد . در سال 1372 جمع آوری و ثبت مقامات کهن تنبور را آغاز نمود. این مقامات ( 72 مقام ) سال ها بعد توسط خانه ی فرهنگ های جهان در پاریس و بعد از آن در ایران در چهار سی دی انتشار یافت. او را باید از معدود نوازندگان موسیقی نواحی به شمار آورد که درک و تسلط عمیقی نیز از موسیقی دستگاهی ( ردیفی ) دارد.
مجله ی معروف sing line مرادی را یکی از 50 نوازنده ی برتر دنیا معرفی کرده است . او در سال 1370 رتبه ی اول تنبور نوازی و لوح زرین و دیپلم افتخار تنبور را به دست آورد و در سال 1381 به پاس خدماتش از طرف شورای ارزشیابی هنرمندان کشور ، وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران ، مدرک درجه ی یک هنری دریافت کرد .
علی اکبر مرادی در زمینه ی آموزش تنبور نیز فعال بوده و شاگردان بسیاری را تربیت کرده است . در این راستا ، وی برای نخستین بار متدی علمی برای آموزش تنبور نوشت و کتاب صد درس : آموزش تنبور نوازی را منتشر کرد. وی همچنین آثار آموزشی و کنسرت های آموزشی مختلفی در داخل و خارج از ایران برگزار و ارائه کرده است . از شناخته شده ترین شاگردان علی اکبر مرادی می توان به حیدر کاکی ، جهانبخش رستمی ، آرش مرادی ، کوروش مرادی و فردین فرمانی اشاره کرد . علی اکبر مرادی در حال حاضر مدیریت یک آموزشگاه موسیقی را بر عهده دارد و در این آموزشگاه نواختن تنبور را به هنرجویان آموزش می دهد .
علی اکبر مرادی تمام درآمد آلبوم مقامات تنبور را به همراه پاداش بازنشستگی خود از آموزش و پرورش را وقف ساختن مرکزی برای آموزش تنبور به نام خانه ی تنبور در گهواره کرد. افزون بر این وجه حاصل از فروش زمین های پدری خود در منطقه ی گوران در استان کرمانشاه را نیز به همین کار اختصاص داد . اما پس از گذشتن چند سال ، این مرکز هنوز افتتاح نشده و به بهره برداری نرسیده است .
از مرادی اجراهای متعددی ثبت و ضبط شده که از جمله مهم ترین آن ها می توان به آلبوم مشترک او با کیهان کلهر با عنوان در آیینه ی آسمان اشاره کرد . این آلبوم به صورت کنسرت در آمریکا اجرا شده بود .
او همچنین کنسرت هایی با پژمان حدادی ، به صحنه برد که حاصل آن انتشار دو آلبوم مهر و ماه یک و دو است.
انتشار آلبوم های مهتاب و پاییز از دیگر کارهای مرادی است که با همراهی اردشیر کامکار و کوروش مرادی و نیز سیامک جهانگیری(نی) همراه بود. او علاوه بر تنبور نوازی از صدایی پخته و ذوقی پرورش یافته برخوردار است و عمری است که در جهت ثبت و ضبط و انتشار روایت های اصیل موسیقی کردی تلاش کرده و در شناخت و درک نغمه های اصیل موسیقی مناطق کردنشین کارشناسی تمام عیار به شمار می رود و مورد ارجاع بسیاری از موسیقی دانان در داخل و خارج کشور است .
می توان گفت علی اکبر مرادی به عنوان تک نواز تنبور ، سبک منحصر به فردی دارد که او را از دیگر نوازندگان این ساز متمایز کرده است .