display result search
منو

عبدالوهاب شهیدی

  • ۲۶ قطعه صوتی
  • ۰۲ پلی لیست
  • ۲۶ پادکست

زندگی نامه

عبدالوهاب شهیدی، خواننده و نوازنده عود است.
عبدالوهاب شهیدی فرزند مرحوم حسن (صدرالاسلام) در سال ۱۳۰۱ در بخش میمه اصفهان در یک خانواده ی روحانی به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در میمه و بقیه را در تهران به پایان رساند. در سال ۱۳۱۸ به خدمت آموزش و پرورش به سمت آموزگاری درآمد و در سال ۱۳۲۰ به سربازی رفت. پس از پایان خدمت سربازی رسماً به عنوان افزارمند در ارتش استخدام شد.
او کار هنری را در سال ۱۳۲۲ در گروهی «هنردوستان» آغاز کرد و مدت سه سال تابلو موزیکال (مولانا، دید موسی یک شبانی را به راه) و (گل و بلبل از اشعار حافظ) را به روی پرده آورد و در کلاس جامعه باربد که زیر نظر استاد اسماعیل مهرتاش اداره می شد، به فرا گرفتن سنتور و عود و آموختن آواز اشتغال داشت.
عبدالوهاب شهیدی در سال ۱۳۳۹ در رادیو با برنامه «گلها» همکاری خود را آغاز کرد و تا سال ۱۳۵۷ در بسیاری از این برنامه ها شرکت کرد و در طول این مدت آثار بزرگی از خود برجای گذاشت. شهیدی تاکنون هفت صفحه ۳۳ دور از ساز سلوی خود پر کرده و برای شناساندن و آشنایی موسیقی اصیل و کلاسیک ایران سفرهایی به فرانسه، انگلستان، آمریکا، آلمان، افغانستان کرد و برنامه ای نیز در بزرگداشت مولانا جلال الدین در ترکیه بر مزار وی اجرا کرد.
وی هم‌چنین چندین بار در برنامه‌های جشن هنر شیراز شرکت کرد و در این برنامه‌ها با هنرمندان سرشناسی چون جلیل شهناز، فرامرز پایور، اصغر بهاری، حسین تهرانی، رحمت‌ الله بدیعی، حسن ناهید و محمد اسماعیلی همکاری کرد. شهیدی با اجرای بیش از ۲۳۰ برنامه، از فعال‌ترین هنرمندان برنامه گل‌ها بود و رتبه سوم بیش‌ترین برنامه موسیقی در گل‌ها را دارد.
آثار عبدالوهاب شهیدی در برنامه گلها پرتعداد است؛ این برنامه ها شامل تکنوازی عود، همخوانی با عود، ساز و آواز با استادان مختلف رادیو و اجرای تصانیف با ارکستر گلهاست.
وی در سلسله‌های برنامه گلها حضور داشت که در ادامه بخشی از اجراهای او در سه برنامهٔ گل‌های تازه، گل‌های رنگارنگ و برگ سبز آمده است:
• برنامهٔ گل‌های تازه: شماره‌های ۱، ۲، ۴، ۷ (بهار غم‌انگیز)، ۱۱، ۱۵، ۲۱، ۲۶، ۲۹، ۳۴، ۴۰، ۴۹، ۵۰، ۵۱، ۵۹، ۶۲، ۶۴، ۶۷، ۷۳، ۷۸، ۸۰، ۸۲، ۸۴، ۹۰، ۹۳، ۹۶، ۹۸، ۱۰۱، ۱۰۳، ۱۰۵، ۱۱۲، ۱۱۴، ۱۲۲، ۱۲۴، ۱۳۱، ۱۳۷، ۱۵۵، ۱۵۷، ۱۶۱ و ۱۸۱
• برنامهٔ گل‌های رنگارنگ (از شماره ۲۰۰ به بعد): شماره‌های ۲۶۴، ۲۶۶ (حرف)، ۲۷۰، ۲۷۱، ۲۷۵، ۲۷۶، ۲۷۷، ۲۸۲، ۲۸۴، ۲۸۵، ۲۸۸، ۲۹۰، ۲۹۶، ۲۹۷، ۲۹۸، ۳۰۰، ۳۰۲، ۳۰۳، ۳۰۵، ۳۰۸، ۳۰۹، ۳۱۰، ۳۱۱، ۳۱۲، ۳۱۹، ۳۲۲، ۳۲۵، ۳۲۷، ۳۲۹، ۳۳۴، ۳۳۸، ۳۴۲، ۳۴۵، ۳۴۶، ۳۴۸، ۳۵۱، ۳۵۴، ۳۷۰، ۳۷۱، ۳۷۷، ۳۷۹، ۳۸۰، ۳۸۱، ۳۸۳، ۳۸۵، ۳۸۸، ۳۹۵، ۳۹۸، ۴۰۳، ۴۰۷، ۴۰۸، ۴۲۱، ۴۲۶، ۴۲۸، ۴۳۷، ۴۴۳، ۴۵۹، ۴۶۶، ۴۶۹، ۴۸۲، ۴۸۹، ۴۹۴، ۴۹۹، ۵۰۲، ۵۰۴، ۵۱۳، ۵۱۸، ۵۲۳، ۵۲۸، ۵۳۵، ۵۴۴، ۵۵۸، ۵۶۲، ۵۷۱، ۵۷۴ و ۵۷۷
• برنامهٔ برگ سبز: شماره‌های ۱۱۱، ۱۱۲، ۱۲۲، ۱۲۵، ۱۲۷، ۱۳۱، ۱۳۵، ۱۳۸، ۱۶۰، ۱۶۲، ۱۶۷، ۱۹۴، ۲۰۵، ۲۰۶، ۲۰۹، ۲۱۴، ۲۱۷، ۲۲۷، ۲۳۰، ۲۳۳، ۲۳۸، ۲۳۹، ۲۶۰، ۲۶۹، ۲۸۰، ۲۹۶، ۳۰۳ و ۳۱۱
عبدالوهاب شهیدی پس از انقلاب فعالیت مداومی در زمینه اجرا و ضبط نداشت و به جز چند ضبط و کنسرت پراکنده، فعالیت دیگری از او دیده نشد. آثاری که پس از انقلاب از این هنرمند منتشر شده است، در واقع همان آثاری بود که پیش از انقلاب به ضبط رسیده است.
او در سن ۹۹ سالگی در تاریخ بیستم اردیبهشت ۱۴۰۰ به علت عارضه قلبی درگذشت.

اطلاعات تکمیلی

سایر مشخصات

از این هنرمند

گالری تصاویر

صدای موسیقی