display result search
منو

بهمن ریاحی

  • 26 قطعه صوتی
  • 02 پلی لیست
  • 26 پادکست

زندگی نامه

بهمن (حسن) ریاحی آهنگساز در سال 1323 متولد شد.
بهمن (حسن) ریاحی آهنگساز در سال 1323 متولد شد.
او از کودکی نزد پدر فراگیری پیانو را آغاز کرد و در سن 12 سالگی وارد هنرستان عالی موسیقی شد و با ساز تخصصی ویولن فارغ التحصیل گردید. آشنایی پدرش با حشمت سنجری،‌ رهبر ارکستر سمفونیک تهران سبب شد تا وی از آ‌موزه‌‌های این چهره نامی موسیقی هم بهره گیرد. وی پس از مدتی کار اجرایی در دانشگاه شیراز جهت تکمیل تحصیلات به آمریکا عزیمت نمود و به سال 1359 موفق به اخذ مدرکی معادل درجه دکترا از دانشگاه تمپل و کمبز آمریکا شد.
ریاحی در سال‌های ابتدایی دهه پنجاه استاد کرسی نوازندگی تخصصی ویولن در گروه هنر‌های دانشگاه شیراز بود و چند سالی در این شهر، از جمله در دانشکده ادبیات و علوم شیراز به تدریس موسیقی پرداخت.
پیش از انقلاب وی آهنگسازی و تنظیم موسیقی متن سریال «آتش بدون دود» زنده یاد نادر ابراهیمی را انجام داد و بعد از انقلاب هم موسیقی متن سریال‌هایی چون «شهید مدرس» و فیلم «صدای صحرا» را نوشت.
وی در دوران کاری خود آهنگسازی برخی از مشهور ترین آثار سمفونیک را در صدا و سیما انجام داد که از جمله آنها می‌توان به «آب زنید راه را»، «الله مولانا علی»، «بهار آمد» و نیز ساخت دومین سرود جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
در کارنامه کاری ریاحی ساخت بیش از 50 قطعه و سرود و تصنیف درباره موضوعات مختلفی چون محیط زیست، ایثار، جنگ، شهادت و... وجود دارد که عمده این آثار از سوی ارکستر صدا و سیما اجرا شده‌اند.
ریاحی در سوابق شغلی خود مدیریت مرکز تحقیقات گروه موسیقی صدا و سیما، مدیریت گروه موسیقی دانشکده صدا و سیما و آزاد، مدیرکلی موسیقی صدا و سیما (سال 1367 تا 1371) و مدیر گروه موسیقی شبکه یک سیما و مدیر گروه موسیقی اداره فرهنگ و هنر شیراز در سال‌های دهه شصت را دارد.
وی همچنین عضویت شورای عالی موسیقی صدا وسیما، شورای عالی بیت رهبری، شورای عالی موسیقی ارشاد در دوره های مختلف و هیئت مدیره خانه موسیقی و نیز دبیری سه دوره جشنواره موسیقی فجر (1383 تا 1385) را هم در زمره تجارب کاری‌اش ثبت کرده است.
چهره ماندگار موسیقی در سال 1385 و استاد نمونه دانشگاه آزاد در سال 87 هنرمند نمونه صدا و سیما در سال 85، دریافت جایزه از رهبر به خاطر آهنگسازی سرود ملی در سال 1377 و دریافت جوایز و نشان‌های مختلف از جمله افتخارات وی در دوره کاری‌اش به شمار می‌رود.
ریاحی در سمینارهای مختلف علمی حضور پیدا کرد و سخنرانی کرد که از جمله آنها می‌توان به سخنرانی در هاروارد، مالزی، مانیل و چند سمینار داخلی اشاره کرد. ریاحی در زمینه موسیقی تحقیقاتی انجام داد که از جمله‌ آنها می‌توان به تحقیق در زمینه موسیقی قشقایی، ترکمن، بوشهر، سرخپوستان آمریکا و هندوستان و دوران باروک اشاره کرد.
حسن ریاحی در چند دوره جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به عنوان دبیر جشنواره فعالیت کرد.

اطلاعات تکمیلی

سایر مشخصات

از این هنرمند

گالری تصاویر

صدای موسیقی