.
محمد شجاعی در سال 1343 در خانوادهای مذهبی و دینمدار در شهر ری متولد شد و دوران تحصیلات ابتدایی تا متوسطه را در همان شهر به پایان رساند. ایشان پس از اتمام دورۀ تحصیلات متوسطه، به دلیل اشتیاق فراوان به علوم دینی، وارد حوزۀ علمیه شد و سالها زیر نظر استاد برجستۀ حوزه، آیتالله مجتهدی تهرانی، تحصیل علم کرد.
ایشان همینطور بهطور پیوسته از محضر علمای شاخصی چون علامه حسنزاده آملی، آیتالله جوادی آملی، آیتالله انصاری شیرازی، آیتالله ممدوحی، حاج آقا امامی و مرحوم آقای دولابی کسب فیض نموده و هم اکنون دارای رتبۀ اجتهاد در فقه اسلامی است.
استاد محمد شجاعی، به موازات بهرهگیری از محضر استادان برجستۀ معارف الهی، در دانشگاه نیز با گذراندنِ دورۀ کارشناسی در رشتۀ فلسفه و احراز کارشناسی ارشد در علوم قرآنی، پایههای استدلالیِ آموختههای خود را مستحکم نموده و بهتدریج به شیوۀ بیان ویژۀ خود نزدیک و نزدیکتر شد.
همزمانیِ اشتغال به تحصیل معارف الهی و تحمیل جنگ به ایران اسلامی در سال 59، او را در مدرسۀ علمیه متوقف نکرد و همگام و همدوش رزمندگان به میدان جنگ پا گذاشت. در دوران هشت سال جنگ تحمیلی با توجه به روحیۀ جسورانه و شجاعتِ خود، مسئولیتهای خطیری را در عملیاتهای شناسایی و تخریب بر عهده گرفت.
استاد شجاعی مباحث مربوط به شریعت اسلام را با رویکردی کاملاً کاربردی، به زندگیِ روزمره پیوند میدهد و همین نگاه موجب شده است تا اقشار مختلفی از مردم، که بیشترِ آنان را جوانان تشکیل میدهند، مجذوب مسائلِ فطری دین شده و سبک زندگی اسلامی را انتخاب کنند. این رویکردِ کاربردی، که ریشه در مباحث مهم انسانشناسی دارد، به زبانی ساده و روان تعریفی جامع از بُعد انسانیِ انسان ارائه میدهد. همین تعریفِ جامع از بُعد انسانی، که از سوی مکاتب مختلفِ بشری مورد غفلت قرار گرفته، راهِ روشنی را پیشِ روی انسان حقیقتجو باز کرده است.
*دورههای برگزار شده توسط استاد عبارتند از:
_ دورههایی با موضوع کلیِ «انسانشناسی» (فهم اینکه حقیقتِ انسان چیست و کیست؟ جایگاه او در نظام خلقت کجاست؟ مقصد و منتهایش چیست؟ و …)
_ «دشمنشناسی» (شناخت آشکارترین دشمنِ انسان یعنی شیطان و آشنا شدن با فلسفۀ وجودی شیطان، مکانیسم عمل او، نشانههای عناد او با انسان، نحوۀ مقابله با او و پاسخ به دهها سؤال دیگر دربارۀ شیطان)
_«خانوادۀ آسمانی» (اصالت انسان به جان و روان اوست نه بدن مادی، و همانطور که بدن و جسم ما خاستگاه و خانوادهای دارد جان ما نیز خانوادهای دارد که در این دوره با آن آشنا میشویم)
_ «میثاق مقدس» (شناخت صحیح معیارهای انتخاب همسر و روانشناسی ازدواج)
_«همسران جوان» (بررسیِ نقش و وظایف مرد و زن در رشد و استحکام خانواده)
_ «مهارتهای زندگی» (آشنایی با مهارتهای «اقتصادی»، «عاطفی و اخلاقی» و «معنوی» برای ارتقای کیفیت زندگی)
_«تربیت کودک» (تربیت فطری و پرورش ظرفیت نامحدود انسان)
_ «عزت» (شناساییِ عزتِ حقیقی و نقش آن در زندگیِ دنیایی و سعادت ابدی)
_ «راههای مبارزه با غم» (معرفیِ غم و نقش آن در تخریب زندگیِ آخرتی و آشنایی با راههای برطرفکنندۀ آن)
_ «مهندسی آرزوها» (همۀ شخصیت انسان به دل اوست و همهکارۀ دل انسان، آرزوهای او هستند. در این دوره با چینش و مدیریت صحیح آرزوها آشنا میشویم)
موارد متنوع دیگری در ساحت اعتقادات و سبک زندگی انسانی همچون «شرح زیارت جامعۀ کبیره»، «شرح زیارت عاشورا»، «تنبلی و بیحوصلگی»، «سکوت و جدل» و ...