display result search
منو

آیزاك آسیموف

  • 26 قطعه صوتی
  • 02 پلی لیست
  • 26 پادکست

زندگی نامه

«آیزاک آسیموف» نویسنده‌ی بزرگ رمان‌های علمی - تخیلی است. تا کنون کتاب هایی نظیر خورشید عریان، ربات های سپیده دم، غارهای فولادی و تصویر آیینه ای از وی در ایران صدا منتشر شده است.
زندگی‌‌نامه‌‌ی آیزاک آسیموف
آیزاک آسیموف (Isaac Asimov) شیمی‌دان و نویسنده‌ی آمریکایی است که در 2 ژانویه‌ی 1920 در روسیه به دنیا آمد. او یکی از معروف‌ترین نویسندگان رمان‌های علمی - تخیلی و کتاب‌های علمی برای عموم به حساب می‌آید.
خانواده‌اش در سه‌سالگی آیزاک به آمریکا مهاجرت کردند و او در نیویورک بزرگ شد. او در دانشگاه کلمبیا تحصیل کرد. پس از جنگ جهانی دوم، آیزاک آسیموف مدرک دکتری خود را در رشته‌ی شیمی از دانشگاه کلمبیا گرفت. بعد از فارغ‌التحصیلی به دانشگاه بوستون رفت و در آنجا به پژوهش پرداخت.
آیزاک آسیموف از سال 1939 برای مجله‌های مختلف داستان‌های علمی - تخیلی می‌نوشت. در سال 1940، مجموعه‌‌داستان‌های خود را درباره‌ی روبات‌ها آغاز کرد. او در اواخر دهه‌ی 1950 برای مدتی داستان‌های علمی - تخیلی را کنار گذاشت و به نوشتن ناداستان و مقالات علمی مشغول شد. آیزاک آسیموف از 1958 تا 1991 به‌صورت ماهانه، ستونی درباره‌ی علم در مجله‌های مختلف می‌نوشت. او در سال 1963 به‌جهت این یادداشت‌ها جایزه‌ی هوگو (Hugo) را دریافت کرد. موضوع این ناداستان‌ها گستره‌ی وسیعی را شامل می‌شد که از آن‌ها می‌توان به مواردی چون فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و دین اشاره کرد. آیزاک آسیموف از سال 1972 به نوشتن داستان‌های علمی - تخیلی برگشت و تا پایان عمر در این گونه‌ی ادبی می‌نوشت. او در 6 آوریل سال 1992 درگذشت.

بهترین کتاب‌های آیزاک آسیموف
آیزاک آسیموف نویسنده‌ای پرکار بود و داستان‌های علمی - تخیلی بسیاری نوشت. او علاوه بر داستان، در زمینه‌ی جستار و مقاله‌ی علمی نیز قلم می‌زد و آن‌ها را در نشریات چاپ می‌کرد. نتیجه‌ی فعالیت‌های او 500 کتاب شده‌‌است. در این بخش به بهترین کتاب‌های آیزاک آسیموف اشاره می‌کنیم:
مجموعه کتاب‌های بنیاد (Foundation series): مجموعه کتاب‌های بنیاد ازجمله مشهورترین رمان‌های علمی - تخیلی به حساب می‌آید. این کتاب برای اولین بار، به‌صورت مجموعه داستان‌های کوتاه، بین سال‌های 1942 تا 1950 منتشر شد. درادامه این کتاب به‌صورت یک مجموعه‌ی سه‌جلدی بین سال‌های 1951 تا 1954 به دست مخاطبان رسید. به مدت 30 سال، مجموعه کتاب‌های بنیاد به عنوان یک سه‌گانه شناخته می‌شد. این سه‌گانه عبارت بود از سه کتاب «بنیاد» (Foundation)، «بنیاد و امپراتوری» (Foundation and Impire) و «بنیاد دوم» (Second Foundation). این مجموعه برنده‌‌ی جایزه‌ی هوگو (بهترین مجموعه‌ی تمام دوران) شده است.
از آنجایی که سه‌گانه‌ی بنیاد با اقبال بسیاری روبه‌رو شد، آیزاک آسیموف تصمیم گرفت تا کتاب‌های دیگری به این مجموعه اضافه کند. او پس از سال 1981 دو کتاب درباره‌ی اتفاقات پس از سه‌گانه نوشت. نام این دو کتاب «لبه‌ی دنیا» (Foundation’s Edge) و «بنیاد و زمین» (Foundation and Earth) است. همچنین آسیموف دو کتاب دیگر به عنوان مقدمه و براساس اتفاقات پیش از سه‌گانه نوشت که این دو کتاب نیز «سرآغاز بنیاد» (Prelude to Foundation) و «پیش‌برد بنیاد» (Forward the Foundation) نام دارد.
حوادث کتاب بنیاد از جایی شروع می‌شود که سیاره‌ی زمین دیگر مکانی برای زندگی نیست و انسان‌ها در سرتاسر کهکشان پراکنده شده‌اند و سرنوشت انسان‌ها به زوال و نابودی دچار شده‌است. شخصی به نام «هری سلدن» که می‌تواند حوادث آینده را پیش‌گویی کند، سعی دارد از این نابودی جلوگیری کند. او برای این کار تمام دانش بشری را جمع‌آوری می‌کند، کاری که برای موفقیت در آن به زمان زیادی نیاز است.
مجموعه کتاب‌های روبات (Robot series): مجموعه کتاب‌های روبات شامل 27 داستان کوتاه علمی - تخیلی و شش رمان بلند می‌شود. آسیموف نوشتن این مجموعه را از سال 1940 شروع کرد. اولین داستان از این مجموعه «رابی» (Robbie) نام دارد. از دیگر کتاب‌های این مجموعه می‌توان به کتاب‌هایی چون «من، روبات» (I, Robot)، «روبات کامل» (Complete Robot) و «رؤیاهای روبات» (Robot Dreams) اشاره کرد. از مهم‌ترین نکاتی که از مجموعه کتاب‌های روبات آیزاک آسیموف به یاد مانده است، قوانین روبات است.
اولین قانون روبات این است که روبات نمی‌تواند به انسان صدمه بزند یا بگذارد انسانی صدمه ببیند. دومین قانون روبات این است که هر روباتی باید به دستورهایی که انسان به او می‌دهد، عمل می‌کند. تنها درصورتی می‌تواند دستور یک انسان را رعایت نکند که دستورهای انسانی برخلاف قانون اول روبات باشد؛ به این معنا که آن دستور باعث شود انسانی صدمه ببیند. قانون سوم این است که روبات‌ها باید از خود محافظت کنند، مگر آنکه محافظت از خود باعث شود نتوانند به قانون اول و دوم وفادار بمانند.
این دو مجموعه کتاب از بهترین آثار آیزاک آسیموف به حساب می‌آیند. آیزاک آسیموف کتاب‌های دیگری نیز دارد که از آن‌ها می‌توان به «خورشید عریان»، «غارهای پولادین» و «اتفاقی نخواهد افتاد» اشاره کرد.

اقتباس‌های سینمایی از آیزاک آسیموف
آثار آیزاک آسیموف سرشار از داستان‌های هیجان‌انگیز و جذاب هستند. به همین دلیل از این کتاب‌ها، سریال‌ها و فیلم‌های مختلفی ساخته شده‌است. بهترین اقتباس‌های سینمایی و تلویزیونی از کتاب‌های آیزاک آسیموف:
سریال بنیاد (Foundation): پخش این سریال از سال 2021 آغاز شده و این مجموعه در کشور ایرلند و آمریکا فیلم‌برداری شده است. از بازیگران مطرح این سریال می‌توان به لو لوبل و جرد هریس اشاره کرد.

مرد دویست‌ساله (Bicentennial): کریس کلمبوس فیلم «مرد دویست‌ساله» را در سال 1999 ساخت. این فیلم سینمایی از روی داستان کوتاهی به همین نام اقتباس شده‌است. در این فیلم بازیگران بزرگی چون رابین ویلیامز به ایفای نقش پرداخته‌اند. همچنین این فیلم در جشنواره‌ی اسکار نامزد یک جایزه شده است.

من، روبات (I, Robot): الکس پرویاس این فیلم را در سال 2004 کارگردانی کرده‌است. این فیلم با اقتباس از دو اثر آیزاک آسیموف با نام‌های «من، روبات» و «غارهای پولادین» ساخته شده‌است. ژانر این فیلم رازآلود، حادثه‌ای و علمی - تخیلی است. ویل اسمیت از مشهورترین بازیگران این فیلم است.

Isaac Asimov
American writer
Born: Petrovichi, Russia
Died: April 6, 1992, New York, New York, United States
Influenced by: H. G. Wells, John W. Campbell, Bertrand Russell, Gibbon E. Gibbon, Clifford D. Simak, Jack Williamson
Children: Robyn Asimov, David Asimov
Spouse: Janet Asimov (m. 1973–1992), Gertrude Blugerman (m. 1942–1973)
Parents: Judah Asimov, Anna Rachel Berman Asimov

اطلاعات تکمیلی

گالری تصاویر

صدای موسیقی