محسن نفر نوازنده و آهنگساز در سال 1339 در تهران متولد شد
محسن نفر در سال 1339 در تهران چشم به جهان گشود. آغاز فعالیتهای او در زمینه موسیقی به سال 1350 خورشیدی مربوط میشود؛ سالی که به هنرستان عالی موسیقی ملی ایران راه یافت. از جمله استادانی که او در هنرستان از آنها کسب هنر و دانش کرد می توان به حبیب الله صالحی و نخستین معلم تار او، رضا وهدانی یاد کرد. او هفت سال در هنرستان به آموختن موسیقی پرداخته و موفق به اخذ دیپلم هنرستان گردید و در تمامی این سال ها همواره رتبه اول تحصیلات دوره هنرستان را احراز نمود. همین امر سبب شد تا در سال 1355 بنا به پیشنهاد محمود کریمی و دعوت رئیس وقت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی (داریوش صفوت) جهت تدریس تار و سه تار وارد مرکز شده و از محضر اساتیدی همچون یوسف فروتن و سعید هرمزی و نیز عبدالله دوامی و محمود کریمی بهرهمند شود. نامبرده همزمان با آغاز دوره دوم هنرستان بنا به پیشنهاد رضا وهدانی به استاد علی اکبر خان شهنازی معرفی شد که این دوره پنج سال به درازا کشید. گفتنی است عشق و علاقه به ساز تار، ایشان را شش جلسه در هفته به پای درس علی اکبر شهنازی میکشاند به طوری که علاوه بر کلاسهای روزانه و شبانه شهنازی در هنرستان، در کلاسهای ایشان در مکتب صبا نیز حضور یافته و از خرمن دانش ایشان بهرهها می گرفت.
پس از آن در سال 1357 با رتبه اول از هنرستان عالی ملی موسیقی فارغ التحصیل و با شرکت در آزمون ورودی گروه موسیقی و اخذ رتبه اول وارد دانشکده هنرهای زیبا گردید. شرایط ابتدای انقلاب و تعطیلی دانشگاهها و در ادامه توقف فعالیت رشته موسیقی در دانشگاه سبب شد تا رشته فلسفه را برای ادامه تحصیل انتخاب کند. او فلسفه غرب و الهیات را تا مقطع کارشناسی و فلسفه اسلامی را تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد البته تحصیلات او در رشته فلسفه غرب تا مقطع دکترا پیش رفت.
او در سال 1360 و با تاسیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی (حوزه اندیشه و هنر اسلامی) وارد این مجموعه شد.
محسن نفر در سالهای اولیه دهه شصت دو آلبوم وصل مستان و شمس الضحی را با همکاری حسام الدین سراج منتشر کرد؛ آثاری که تا این روز به عنوان ابتکاری تازه در موسیقی سنتی و ایرانی می درخشند. آلبوم باغ ارغوان، با صدای سراج و سرپرستی و آهنگسازی محسن نفر و نیز آلبوم یادیار از دیگر کارهای او به شمار می رود.
از جمله کارهایی که به طور پراکنده و جسته گریخته به موازات خط سیر اصلی اهدافش در موسیقی انجام داد، می توان به کنسرت هایش در این سوی و آن سوی از جمله کنسرتش با شهرام ناظری در داخل و خارج کشور اشاره کرد.
او در سال 1385 «گروه موسیقی غوغا» را بنیاد نهاد و با همان گروه کنسرتهایی در داخل و خارج از کشور اجرا نمود.