در این بسته موسیقی ؛ سجاد پورقناد کارشناس و پژوهشگر موسیقی آثار استاد پرویز مشکاتیان یکی از سرشناس ترین آهنگسازان و نوازندگان ساز سنتور را معرفی و بررسی می کند.
رویز مشکاتیان متولد 1334 در نیشابور، نوازنده سنتور و سه تار و آهنگساز است.
پرویز مشکاتیان در سال 1334 در نیشابور به دنیا آمد. او مقدمات موسیقی را از شش سالگی نزد پدرش، حسن مشکاتیان، که استاد سنتورنوازی و آشنا با ویولن و سهتار بود، آموخت. وی آموختن موسیقی را در طول تحصیل در زادگاهش، نیشابور پی گرفت و تا پایان دورهٔ متوسطه همچنان در پیشگاه پدر به فراگیری و تمرین مشغول بود. او در سال 1353 وارد دانشکدهٔ هنرهای زیبا در دانشگاه تهران شد و به آموختن ردیف میرزا عبدالله نزد نور علی خان برومند و ردیف موسیقی سنتی نزد دکتر داریوش صفوت پرداخت.
وی در آزمون موسیقی باربد که به ابتکار استاد نورعلی برومند برگزار میگردید، به همراه پشنگ کامکار مقام نخست در رشتهٔ سنتور و همراه با داریوش طلایی، مقام ممتاز در ردیفنوازی را به دست آورد.
وی همزمان با آموزش ردیف، مبانی موسیقی ایرانی را نزد اساتیدی چون دکتر محمدتقی مسعودیه، دکتر مهدی برکشلی، عبدالله دوامی، سعید هرمزی و یوسف فروتن فرا گرفت. او نوازندگی سنتور را در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به صورت بسیار جدی ادامه داد و در سال 1356، به همراه حسین علیزاده گروه عارف را تشکیل داد.
مشکاتیان پس از واقعه 17 شهریور به همراه جمعی از هنرمندان جوان رادیو از رادیو استعفا داد و به همراه حسین علیزاده، محمدرضا لطفی و هوشنگ کامکار با مدیریت هوشنگ ابتهاج کانون چاووش را تاسیس کرد.
مشکاتیان در این کانون به ساخت آثار زیادی پرداخت که بیشتر با مضمون موسیقی انقلابی بود. مشکاتیان توانست آثار مشهور فراوانی را در زمینهٔ آهنگسازی و نوازندگی سنتور به ویژه در زمینهٔ ساخت قطعات همنوازی (ارکسترال)، تصنیف و نیز تکنوازی انجام دهد.