display result search
منو

منوچهر امیرحشمتى

  • 26 قطعه صوتی
  • 02 پلی لیست
  • 26 پادکست

زندگی نامه

منوچهر امیرحشمتى نوازنده تار در سال 1323 شیراز متولد شد
منوچهر امیرحشمتى نوازنده تار در سال 1323 شیراز متولد شد. وى لیسانس حقوق قضائى، فوق لیسانس علوم آمار اقتصادى است. پدر او که وکیل دادگستری بود، علاقه زیادی به برنامه گلها داشت و این علاقه موجب شده بود که هر روز به این برنامه گوش دهد و فرزندش منوچهر نیز از طریق این برنامه به ساز ویولن علاقمند شده و فراگیری آن را آغاز می کند. ابتدا خانواده او به واسطه جو نامساعد و نامطلوب آن زمان با تقاضاى خرید ویولن او مخالفت می ‏کردند و حدود دو سال تقاضاى یادگیرى موسیقى از جانب او رد می شده تا این که عشق به این هنر اختیار را از کف اش ربوده و در سن شانزده سالگى با پول توجیبى خود که روزانه مبلغ پنج ریال بود، ویولنى را خریدارى کرده و نزد هنرمندى در شهر شیراز به نام لطیف نعمان شروع می کند و کتاب‏هاى اول و دوم و سوم هنرستان موسیقى و ردیف‏ هاى اول و دوم آوازى ابوالحسن صبا را در مدت شش ماه تمام می کند. در این مدت به واسطه عشق و علاقه و تمرینات مداوم شبانه‏ روزى، چنان پیشرفتى در امر نواختن ویولن حاصل می کند که بیشتر سولوهاى پرویز یاحقى را شبیه خود او اجرا می کند و بعدا از طرف مسئولین رادیو شیراز از من دعوت به عمل آمد تا در رادیو به اجراى برنامه پرداخته و با آن مؤسسه همکارى نماید و هفته ‏اى یکبار، یک برنامه سلونوازى یک ربعى اجرا می کرده است.
پس از چهار سال، شبى با شنیدن صداى تار جلیل شهناز، عشق و علاقه‏ عجیبى نسبت به ساز تار پیدا می کند و با خرید یک تار، نزد خود شروع به نواختن تار می کند و تنها یکى از دوستانش که نوازنده تار بود او را راهنمایى کرده است و او بدون استاد روى کتاب های تار علینقى وزیرى با مشخصات و پرده ‏ها و سیم‏ هاى این ساز آشنا شده و از را شنیدن سولوهاى جلیل شهناز شروع به نواختن تار روى سبک و سیاق و تقلید از این استاد می کند ولى همچنان بیشتر وقت ‏ها باز هم ویولن می نواخته، تا این که وارد دانشگاه شده، در خلال تحصیل در ارکستر دانشگاه تار نواخته و به کارهاى هنرى خود ادامه داده است.
بعدا به دلیل مشغله زیاد دیگر نواختن ویولن به طور کلى حذف می شود و تار او در تهران نیز به شهرت رسیده و استادانى نظیر: احمد عبادى، پرویز یاحقى، على تجویدى، جلیل شهناز او را تایید می کنند.
او می گوید: «از سال 1362 با استاد جلیل شهناز آشنا شدم، از سال 1364 با زنده‏یاد استاد احمد عبادى افتخار آشنایى پیدا نمودم که از مکتب این دو استاد چه از جهت موسیقى و چه از حیث اخلاقى بخصوص استاد عبادى که نه تنها استاد موسیقى بلکه معلم اخلاق، انسانیت و زندگى و عرفان بود و من همیشه او را مثل پدرى روحانى براى خود مى ‏دانم و درس ‏هایى که از ایشان آموخته ‏ام آویزه گوش خود قرار خواهم داد و آن را فرا راه خویش قرار داده‏ ام».
از مهندس منوچهر امیرحشمتی تکنوازی های زیادی به سبک و سیاق جلیل شهناز در آرشیو رادیو موجود است.

اطلاعات تکمیلی

سایر مشخصات

گالری تصاویر

صدای موسیقی