display result search
منو

سلیم فرزان

  • 26 قطعه صوتی
  • 02 پلی لیست
  • 26 پادکست

زندگی نامه

سلیم فرزان نوازنده کلارینت (قره نی) و آهنگساز به سال 1297 در تهران متولد شد.
سلیم فرزان به سال 1297 در تهران گذر تقی‏خان در دیده به جهان گشود، دوران کودکی به واسطه گوش دادن به صفحات گرامافونی که در منزل داشتند به موسیقی علاقمند شد. گرایش و علاقمندی وی به موسیقی روزبروز شدیدتر می‏ شد به طوری که دیگر به جای بازی و شیطنت های بچه‏ گانه در منزل پس از انجام تکالیف مدرسه، فقط به موسیقی که از صفحات گرامافون پخش می‏شد توجه نشان می‏داد و همین امر هم موجب گشت تا پدر او ویولنی برای وی خرید و نام او را در کلاس شخص به نام آقای پرورش که در خیابان امیریه واقع بود نوشت تا تعلیم ویولن بگیرد سلیم فرزان حدود 5 سال که در کلاس بود بر اثر علاقه زیاد به موسیقی مراحل ترقی و فراگیری علم موسیقی را به سرعت طی کرد؛ سلیم ‏فرزان مدت 3 سال نواختن ویولن را ادامه داد ولی چون دلش در گرو نواختن ساز دیگری چون قره‏نی (کلارینت) بود این ساز را برای فراگیری انتخاب و شروع به تمرین نزد استادی به نام ابوالقاسم‏ خان کرد، مدت یک سال نزد این استاد کار کرد چون به نواختن این ساز علاقه‏ای وافر داشت تمام آموخته‏ های استادش را فراگرفت به طوری که استاد وی گفت: «من دیگر چیزی ندارم که به شما بیاموزم می‏توانی خودت از جاهای دیگر چیزهایی بیاموزی و به معلومات خود افزوده کنی». پس از چندی سلیم‏ فرزان به استخدام موزیک ارتش درآمد که مدت 19 سال همکاری وی ادامه پیدا کرد و شاگردان خوبی را هم برای دسته‏ های موزیک ارتش تربیت کرد که باید از آقایان: محمد نظری، سیارگان، حسینی و تنی چند دیگر نام برد.
سلیم‏ فرزان در سال 1322 توسط مجید وفادار به رادیو راه پیدا کرد و در ارکستر مجید، ارکسترهای مختلف و برنامه ‏های گلها به طور مداوم همکاری کرد و هرچند گاه هم آهنگ هایی را می‏ ساخت و به آنان می ‏داد و چون فردی بود ارتشی مثل تنی چند از هنرمندان دیگر رادیو نام مستعار سلیم فرزان را انتخاب کرد در صورتی که نام حقیقی وی سلیمی‏ تبار است.
سلیم‏ فرزان علاوه بر همکاری با رادیو، از سال 1336 همکاری خود را با وزارت فرهنگ و هنر آن وقت آغاز و در مدارس تدریس موسیقی سرود کرد و در ارکسترهای این مرکز هنری و فرهنگی که با همکاری حسن رادمرد، احمد فروتن ‏راد و... اداره می‏ شد کار کرد. وی در سال 1330 در خیابان سلسبیل برای تعلیم موسیقی کلاسی باز کرد به نام «کلاس موسیقی سلیم‏ فرزان» که مدت 15 سال به فعالیتش ادامه داد. سلیمی تبار که نام ایشان را به همان اسم مستعار و رادیویی ‏اش سلیم فرزان یاد می‏ کنیم، حدود 33 سال فعالیت مستقیم در رادیو داشت که در این مدت حدود 60 آهنگ ساخت و در رادیو اجرا و ضبط و پخش گردید و در سال 1355 بنا به درخواست خودش از رادیو استعفا داد.
وی در 30 خرداد ماه سال 1375 درگذشت.

اطلاعات تکمیلی

سایر مشخصات

گالری تصاویر

صدای موسیقی