display result search
منو

بهزاد رضوى‏ نیا

  • 26 قطعه صوتی
  • 02 پلی لیست
  • 26 پادکست

زندگی نامه

بهزاد رضوى‏ نیا نوازنده تنبک در سال 1329 در یزد متولد شد
بهزاد رضوى‏ نیا، در سال 1329 در شهر یزد متولد شد، وى در منزل کنار دو برادر و شش خواهر خود دوران کودکى را سپرى می ‏کرد و علاقمندی شدید به مقوله ریتم و ضرب داشت. برادر او بهروز رضوی از صدا پیشگان مشهور رادیو است.
بهزاد رضوى‏ نیا، پس از چندى بنا به ضرورت شغل پدر همراه خانواده به تهران آمد و هنگام تحصیل در دبیرستانهاى: دانش، ابوریحان، بدر، کاوه و مهر کیش در فعالیت هاى هنرى آنجا شرکت و در نمایشنامه‏ ها بازى و در ارکسترها تنبک مى ‏نواخت و چون از صدایى خوش نیز بهره‏مند بود با حضور در کلاسهاى آواز ایرانى اسماعیل مهرتاش که در جامعه‏ باربد به صورت رایگان تشکیل مى ‏شد، آموختن ردیف هاى آوازی موسیقى دستگاهی ایرانى را آموخت و همزمان به آموختن تنبک نیز نزد حسین تهرانى و محمد اسماعیلى در هنرستان موسیقى در سال 1346 پرداخت و همزمان از کلاسهاى هنرستان موسیقی ملی نیز استفاده کرد.
در سالهاى پایانى دبیرستان در مسابقه‏ هاى هنرى تهران و سراسرى ایران متوالیاً به مقام اول دست یافت که تا پایان دوره دبیرستان ادامه داشت. با اتمام دوره‏ دبیرستان همکارى مختصر خود را با رادیو، به همکارى مستمر در سال 1349 تبدیل کرد و مدتى با گروه کر اپراى تهران نیز در همان سال همکارى کرد.
در سال 1351 به دعوت گروه موسیقى تلویزیون در برنامه‏ هاى ساز و آواز، گروه نوازى، همنوازى و تکنوازى شروع به همکارى نمود. به منظور معرفى و اجراى موسیقى ایرانى سفرهایى به کشورهاى آسیایى، اروپایى و آمریکا داشت. در سال 1353 با گروه اساتید موسیقى همراه شد و در کنار استادان مسلم موسیقى اصیل ایرانى چون: فرامرز پایور، حسن ناهید، علی اصغر بهارى و جلیل شهناز قرار گرفت و در برنامه‏ هاى مختلف هنرى با ایشان همکارى کرد و طى سالهاى 1353 تا 1357 با گروه جلیل شهناز، گروه اصغر بهارى، گروه سماعى، ارکستر سازهاى ایرانى (ارکستر مفتاح) و برنامه تکنوازان رادیو همکارى نمود.
با وجود اشتغال دائمى به کار نوازندگى به صورت حرفه ‏اى از تحصیلات عالى غافل نماند و در رشته جامعه‏ شناسى از دانشگاه تهران فارغ ‏التحصیل شد. پس از پیروزى انقلاب به عنوان نماینده و سخن‏گوى واحد موسیقى از طرف همکاران انتخاب شد و این سمت تا سال 1360 ادامه داشت و در جهت اعتلاى موسیقى و اقتدار این گروه هنرمند، تلاش بسیار داشت.
در سال 1361 به دعوت اداره تئاتر در نمایشنامه مروارید به کارگردانى اکبر زنجانپور به ایفاى نقشى پرداخت و در هنگام ایفای این نقش به اجرای آواز نیز پرداخت. وی بر روى بسیارى از اشعار حافظ و مولانا آهنگ ساخت. در سال 1367 در نمایشنامه ‏هاى «سوگ سیاوش» به کارگردانى سیاوش تهمورث و نمایش «من به باغ عرفان» روایتى از زندگى سهراب سپهرى به کارگردانى خانم پرى صابرى شرکت جست و تمامى آهنگ ها و ملودى‏هاى اجرا شده و در این نمایشنامه‏ ها را خود ساخت و اجرا نمود.
او همچنین به ساخت تنبک نیز می پرداخت و امروز سازهایی از ساخته ای او در دست نوازندگان موجود است.
بهزاد رضوى‏ نیا در تاریخ 12 فروردین 1385 به دلیل بیماری سرطان در تهران درگذشت.

اطلاعات تکمیلی

گالری تصاویر

صدای موسیقی