display result search
منو

محمد اصفهانی

  • 26 قطعه صوتی
  • 02 پلی لیست
  • 26 پادکست

زندگی نامه

خواننده ، آهنگساز پاپ و سنتی و پزشک

14 تیر 1345 ، تهران
محمدمهدی واعظی‌ معروف به محمد اصفهانی از خانواده‌ ای اصالتا اصفهانی در تهران متولد و بعدها از دانشگاه علوم پزشکی ایران فارغ‌ التحصیل شد . وی با بهره‌ مندی از مکتب محمدرضا شجریان و علی جهاندار موسیقی ایرانی را آموخت . اصفهانی ابتدا با اجرای آثاری روی اشعار شعرای معاصر مانند فریدون مشیری و همچنین اجرای تیتراژ سریال ، پا به عرصه ی خوانندگی گذاشت .
او در سال 1373 به عنوان اولین تجربه ی کاری خود تیتراژ سریال آوای فاخته با ترانه‌ سرایی ساعد باقری و کارگردانی بهمن زرین‌ پور را به عنوان اولین تیتراژ اجرا کرد که از شبکه ی 1 پخش شد او تا به امروز بیش از 15 تیتراژ سریال تلویزیونی و فیلم سینمایی را اجرا نموده که از این مجموعه می‌ توان به تیتراژ سریال ‌های یه تیکه زمین ، ارمغان تاریکی ، ولایت عشق ، زیر هشت ، تا ثریا ، معصومیت از دست رفته ، آخرین دعوت ، پهلوانان نمی‌ میرند ، وفا و فیلم سینمایی بوسیدن روی ماه و اخراجی‌ ها اشاره کرد .
اصفهانی تا به امروز 14 آلبوم منتشر کرده ‌است . او در آلبوم ‌های خود با اساتید بزرگ موسیقی چون همایون خرم ، بابک بیات ، فریدون شهبازیان کار کرده و در میان آلبوم ‌های او ، آلبوم النور اولین آلبومی بود که بدون موسیقی منتشر شد و شامل مجموعه ادعیه ، مناجات و تواشیح با تک‌ خوانی عباس سلیمی و خود وی است که با گروه تواشیح اهل بیت ضبط شد و سه آلبوم تنهاترین سردار ، ولایت عشق و اخراجی ‌ها به ترتیب موسیقی متن سریال های تنهاترین سردار ، ولایت عشق و فیلم سینمایی اخراجی‌ هاست . آلبوم تنها ماندم ، بازسازی‌ شده از هفت اثر خاطره ‌انگیز و ماندگار با آهنگسازی همایون خرم است و آلبوم نون و دلقک طبق آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، پرفروش‌ ترین آلبوم موسیقی پاپ تا به امروز در ایران بوده است . حسرت آلبومی بود که به علت پخش هم‌ زمان نماهنگ آن در صدا و سیما به فروش بالایی دست یافت .
بی‌ واژه نام یکی دیگر از آثار محمد اصفهانی است که در 12 اردیبهشت 1390 توسط شرکت نشر موسیقی ایران ‌گاما انتشار یافت . این آلبوم که در فضایی کاملا جدید منتشر شد ، با نماهنگی درباره ی امام رضا همراه بود . شرکت پخش‌ کننده ی آلبوم اعلام کرد که در 2 هفته ی اول انتشار این اثر 200٬0000 هزار نسخه از آن فروش رفته است .
اصفهانی در سال 93 نیز آلبومی 5 قطعه‌ ای به نام شِکوه با موضوع هشت سال دفاع مقدس منتشر کرد که آهنگسازی آن به عهده ی مجید اخشابی ، علیرضا کهن دیری و پدرام کشتکار بود و شعر ترانه ‌ها از آیت‌ الله روح ‌الله خمینی ، سید حسن حسینی و عبدالجبار کاکایی انتخاب شده بود .
محمد اصفهانی به عنوان بهترین خواننده ی پاپ دهه ی 80 از سوی مجله ی ترانه‌ ماه و نشریه ی موسیقی پاپ ایران و به عنوان بهترین خواننده ی تیتراژ سال 91 از طرف موسیقی ما به خاطر تیتراژ سریال یه تیکه زمین انتخاب شد .
محمدمهدی واعظی سحرگاه روز 14 تیر ماه سال 1345در خیابان 17 شهریور تهران به دنیا آمد . پدر او دکتر محمدعلی واعظی ، پزشکی بود که مدتی کوتاه پس از انقلاب نیز استانداری اصفهان را به عهده داشت . محمدمهدی ، تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در مدرسه ی علوی به پایان برد و در مسابقات قرآن قبل از انقلاب در رده ی نوجوانان مقام کسب کرد و به خاطر کسب مقام در مسابقات قرآن قرار شد به کویت اعزام شود که این سفر به خاطر مخالفت مادرش لغو شد . او از اوایل کودکی قرائت قرآن کریم را به سه روایت نزد اساتید وقت آموخت و از شیوه ‌های مختلف این فن به ویژه شیوه ی مصطفی اسماعیل بهره ‌مند شد . او در سال 1376 از دانشکده ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ ‌التحصیل شد .
در 12 بهمن 1357 ، مراسم استقبال از امام خمینی با حضور هزاران نفر از مردم سراسر ایران در فرودگاه مهرآباد تهران ، برگزار شد . در این مراسم تلاوت آیات قرآن کریم توسط محمد اصفهانی انجام گرفت که به وسیله ی حمید شاهنگیان هنگام ورود امام خمینی به فرودگاه مهرآباد انتخاب شده بود . گفته ‌های زهرا شجاعی رییس سازمان مشارکت زنان از 12 بهمن سال 1357 این گونه است :
روزی که قرار بود امام وارد ایران شود ، دوازدهم بهمن ، کمیته ‌ای برای استقبال اولیه از ایشان در فرودگاه شکل گرفت . کمیته ، نمایندگانی از قشرهای مختلف مردم را برای حضور در سالن فرودگاه انتخاب کرد . از میان دانشجویان نیز 150 نفر انتخاب شدند . از هر دانشکده ‌ای یک خانم و یک آقا انتخاب می‌ شد . من هم به عنوان نماینده ی خانم دانشکده ی خودمان برای استقبال انتخاب شدم . دانشجویان و دانش‌ آموزان چون از نظر سنی از همه کوچک تر بودند ، به بالکن برده شدند . اتفاقا بالکن مشرف به سالن بود . اول قرآن توسط دکتر محمد اصفهانی‌ واعظی که آن موقع 12 ساله بود ، قرائت شد و بعد پیام دانشجویان اجرا شد . آنگاه سرود خمینی ای امام را دانشجویان و دانش‌آموزان اجرا کردند .
اصفهانی با بهره ‌مندی از مکتب محمدرضا شجریان و علی جهاندار موسیقی ایرانی را آموخت. او در سال 1373 به عنوان اولین تجربه ی کاری خود تیتراژ سریال آوای فاخته با ترانه سرایی ساعد باقری و کارگردانی بهمن زرین ‌پور را به عنوان اولین تیتراژ اجرا کرد که از شبکه ی 1 پخش شد . سپس از اساتیدی چون همایون خرم، فریدون شهبازیان و بابک بیات در زمینه ی تصنیف‌ خوانی ، ترانه و زیبایی‌ شناسی در الحان موسیقی ملی ایران بهره‌برد. اصفهانی ابتدا با اجرای آثاری روی اشعار شعرای معاصر مانند فریدون مشیری و همچنین اجرای تیتراژ سریال ، پا به عرصه ی خوانندگی گذاشت .
استقبال از موج نوی پاپ در بین مردم و علی ‌الخصوص نسل جوان ، باعث اقبال بعضی خوانندگان طیف سنتی نیز در این فرم شد . حاصل این همکاری‌ ها در مورد محمد اصفهانی منجر به تولید آلبوم ‌هایی همچون حسرت که در سال 1377 توسط پیام اسلام منتشر شد ، گردید ، که به علت پخش همزمان ویدئوکلیپ آن در صدا و سیما به فروش و محبوبیت بالایی دست یافت . در ابتدا ، صدا و سیما نیز ، راسا ، اقدام به انتشار تک‌ ترانه ‌های این نسل در مجموعه ی یک آلبوم می ‌کرد. غلام علمشاهی در مصاحبه ای با موسیقی ما می ‌گوید که آلبوم « حسرت » آقای اصفهانی حدود یک میلیون و پانصد هزار کاست فروش داشت و حدود صد هزار نسخه هم به صورت CD به فروش رفت . او هم ‌چنین می‌ گوید که اثر حسرت اصفهانی ، از پرفروش‌ ترین آلبوم ‌های آن زمان بود .
اصفهانی در سال 1379 به بازخوانی برخی آثار همایون خرم در آلبوم تنها ماندم پرداخت و قطعه ی غوغای ستارگان از این مجموعه به موفقیت چشم گیری دست یافت .
تولید اثر نون و دلقک در سال 1381 و ساخت کلیپ تصویری آن روی تصاویری از چارلی چاپلین باعث انتقادات فراوانی شد . همایون خرم و بابک بیات در این آلبوم با اصفهانی همکاری داشتند .
برکت ، آلبوم بعد محمد اصفهانی بود که در مهر 1384 منتشر شد . نماهنگ این آلبوم ، مربوط به قطعه ی باتو است .
یکی دیگر از آثار او که در 12 اردیبهشت 1390 توسط شرکت نشر موسیقی ایران ‌گام انتشار یافت ، آلبوم بی واژه بود که در آن از آهنگ سازانی هم ‌چون پویا نیک‌ پور ، تویجان آتابای ، پدرام کشت‌ کار ، پوریا حیدری ، علیرضا کهن دیری و آریا عظیمی‌ نژاد استفاده شده بود و ترانه ‌های این آلبوم نیز توسط ترانه ‌سرایانی چون اهورا ایمان ، ترانه مکرم ، مرجان محمدی ، عبدالجبار کاکایی ، رویا میرفخرایی و علی معلم سروده شده‌ است . بی‌ واژه آخرین آلبوم محمد اصفهانی است که در فضایی کاملا جدید منتشر شد . چند اثر از این آلبوم که قطعات ترکی استانبولی و ساخته ی تویجان نیازی آهنگساز ترک هستند ، در استانبول ترکیه ضبط شده اند . این در این آلبوم دو قطعه نیز از تیتراژ دو سریال رستگاران و شکرانه به عاریت گرفته شده ‌است . بی‌واژه با نماهنگی درباره ی امام رضا همراه و منتشر شده است . شرکت پخش کننده ی آلبوم اعلام کرد که در 2 هفته ی اول انتشار این اثر 200٬000 هزار نسخه از آن فروش رفته است .
شِکوه ، چهاردهمین آلبوم محمد اصفهانی است که در شامگاه 11 خرداد 1393 در برج میلاد ، همزمان با بیست و پنجمین سالگرد درگذشت روح‌ الله خمینی رونمایی شد . این آلبوم 5 قطعه دارد که قاب ، دیدار ، سراب ، ابر و ماهیا نام دارند و در قالب پکیجی با دو دیسک ارائه شده که حاوی یک سی‌ دی صوتی و یک دی ‌وی‌ دی تصویری از کلیپ ترانه ‌ها است . آهنگ ترانه ‌های قاب و سراب را علیرضا کهن دیری ، دیدار و ابر را مجید اخشابی و ماهیا را پدرام کشتکار آهنگسازی کرده ‌اند .
محمد اصفهانی در سالن همایش‌ های برج میلاد تهران کنسرتی به رهبری پویا نیک‌ پور و میزبانی موسسه ی آوای هنر در تاریخ پنجشنبه 13 تیر ماه 1392 و در دو سانس با حضور رضا صادقی ، پدرام کشتکار ، آریا عظیمی‌ نژاد و روزبه بمانی اجرا کرد . این کنسرت همزمان شده بود با شب تولد او که پس از اجرای آخرین سانس ، در پشت صحنه با حضور اعضای ارکستر و مهمانان برنامه ، جشن تولدی برایش برگزار شد . حسرت ، آفتاب مهربانی ، ملا ممد جان ، دل بردی از من به یغما ، سیاه و سپید و ولایت عشق از جمله آثاری بودند که در آن شب ، برای مخاطبان اجرا شد . دلواپسی ، نون و دلقک ، آسیمه‌ سر ، تیتراژ سریال تکیه بر باد و من و دریا قطعات دیگری بودند که در کنسرت 13 تیر ماه محمد اصفهانی اجرا شدند . اصفهانی برای اولین بار و به صورت زنده ، قطعه ی جدایی را در این کنسرت اجرا کرد . این آهنگ یکی از آثار بابک بیات است و بابک صحرایی هم ترانه ی آن را سروده است .
همچنین محمد اصفهانی در جشنواره ی بیست و نهم موسیقی فجر در تالار وحدت (26 بهمن 1392 ) به اجرای قطعه پرداخت و قطعاتی از آخرین آلبومش یعنی بی‌ واژه را اجرا نمود .
محمد اصفهانی در نخستین جشن سالانه ی سایت موسیقی ما ، موفق به دریافت تندیس بهترین اجرای تیتراژ تلویزیونی سال 91 به انتخاب کارشناسان شد . این تیراژ متعلق به سریال یه تیکه زمین به آهنگسازی علیرضا کهن دیری است .
در مراسم اختتامیه ی سی و یکمین جشنواره ی موسیقی فجر ، جایزه ی بهترین خواننده ی موسیقی پاپ به محمد اصفهانی اهدا شد . او بعد از دریافت جایزه گفت : از تمام کسانی که در باز کردن راه باریکی که میان مردم باز کردم همراهم بودند ، ممنونم . از استاد ملک محمود مسعودی از استاد علی جهاندار که ردیف را پیش او آموختم و از دو اسطوره ی خودم یعنی حسین خواجه امیری و محمد رضا شجریان تشکر می‌ کنم .
او در خردادماه 1393 آلبوم تازه ‌ای با نام شِکوه منتشر کرد .
این خواننده به خواندن موسیقی تیتراژ سریال‌ های مختلف پرداخته است . از جمله این سریال ‌ها می ‌توان از : تنهاترین سردار ، پهلوانان نمی ‌میرند ، شکرانه ، ولایت عشق ، تا ثریا ، آوای فاخته ، تکیه بر باد ، رستگاران ، یه تیکه زمین ، وفا ، زیر هشت ، معصومیت از دست رفته ، ارمغان تاریکی ، ستاره ی سهیل ، آخرین دعوت ، آتش و شبنم و … نام برد . آنونس فیلم سینمایی بوسیدن روی ماه ، با صدای محمد اصفهانی ، دکلمه ی نگار جواهریان و سروده ی عبدالجبار کاکایی است و موسیقی آن را آریا عظیمی‌نژاد ساخته است . باب‌المراد سریال دیگری بود که متن تیتراژ آن ، شعری به زبان عربی از شاعر عرب ، فیصل دویسان است .

در وبسایت رسمی خواننده و در بخش مربوط به بیوگرافی تنها این چند جمله را می خوانیم :
محمد اصفهانی به روز چهاردهم تیر 1345 در تهران متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه ی خود را در بهترین مدارس تهران به پایان رساند . سپس باشرکت در کنکور سراسری و اخذ رتبه ی 178 به دانشکده ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران راه یافت و در سال 1376 فارغ التحصیل گردید . وی همزمان با تحصیل علم به کسب هـنر نیز اهتمام ورزید .
محمداصفهانی موسیقی ایـرانـی را با بهره مندی از مکتب محمدرضا شجـریان و شاگرد مبرزش علی جهاندار آموخت . سپس از اساتیــدی چون : همایون خـرم ، فریدون
شهبازیان و بابک بیـات در زمینه ی تصنیف خوانـی و ترانـه و زیبایـی شناسی در الحـان موسیـقی ملی ایران بهره برد . او همواره از مربیان ارجمندش در زمینه ی موسیقی خصوصا فریدون شهبازیان با تواضع و مهر ، یاد می کند .

اطلاعات تکمیلی

سایر مشخصات

از این هنرمند

گالری تصاویر

صدای موسیقی