display result search
منو

فریدون پوررضا

  • 26 قطعه صوتی
  • 02 پلی لیست
  • 26 پادکست

زندگی نامه

فریدون پوررضا در سوم مهر 1311 در لشت نشاء متولد شد و در 23 فروردین 1391 در شهر رشت چشم از جهان فرو بست.
فریدون پوررضا سوم مهر 1311 در لشت نشاء متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در مدرسه ناصر خسرو به پایان رساند و سپس در مغازه پدر به آرایشگری مشغول شد.
او از یونس دردشتی، سعادتمند قمی و غلامحسین بنان آواز ایرانی را آموخت و در سال 1333 کار تعزیه را به همراه علی به کیش آغاز کرد. او در همان سال نمایشنامه ای برای تئاتر و اجرای آن در سالن سینمای لشت نشاء نگاشت.
شش سال بعد در آزمون خوانندگی رادیو گیلان رتبه اول را کسب و به طور رسمی به عنوان خواننده شروع به کار کرد. از اردیبهشت 1350 همکاری با تلویزیون را آغاز کرد؛ و در همان سال به عنوان پژوهشگر آواهای بومی و با همراهی مشاهیر فرهنگی و هنری ایران سیمین دانشور، محیط طباطبائی، منوچهر آتشی، محمود عنایت، ایرج افشار و دیگر استادان برجسته دانشگاه تهران به لندن سفر کرد.
وی در سال 1367 همکاری اش را با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران به عنوان کارشناس موسیقی آغاز و در همان سال کنسرتی را در رشت برگزار کرد.
از آن تاریخ به بعد به مراتب در شهرهای گوناگون به اجرای برنامه و کنسرت پرداخت. دو آلبوم موسیقی «می گیلان» و «گیله لو» آثار بعد از انقلاب اوست. پوررضا در سال 1379 تیتراژ و متن سریال «پس از باران» را اجرا و یک سال بعد مقام اول موسیقی در فیلم و سریالهای کشور را از آن خود کرد.
فریدون پوررضا برداشتی متفاوت از موسیقی فولکلور ارائه داده است. او از ملودیهای دیلمان، گالش و گیلک در این راه استفاده کرد. او با تحقیق در زمینه موسیقی، بسیاری از ظرفیتهای موسیقی گیلان را رشد داد و به گیلان و ایران معرفی کرد.
فعالیت ها:

_ چاپ مقاله های تحقیقی در گیلان نامه و دیگر جراید
_همکاری با جهانگیر اشرفی و دکتر علی عبدلی در گرد آوری «موسیقی گیلان و مازندران» که اجرای کل آواهای گیلکی بر عهده وی بود.
_عضویت در شورای فنی و آموزشهای آزاد موسیقی وابسته به ارشاد،
_ عضویت هیئت داوران همایش دیلمان شناسی- شرکت در این همایش و اجرای آواز در تابستان 1384،
_ تألیف کتاب ارزشمند موسیقی فولکلوریک گیلان به عنوان طرح پژوهشی.
در بهمن ماه سال 1395 از سردیس وی در گیلان رونمایی شد.

اطلاعات تکمیلی

از این هنرمند

گالری تصاویر

صدای موسیقی